Ahogy amit én főzök

Üdvözlöm a betérőket!
Blogom írásának elsődleges célja az, hogy az örökké elvesző receptjeim - melyek legyenek akár cetlire, füzetbe, számítógépre be- és legyezve - elérhetővé válljanak. Ez azért nem jelenti azt, hogy rendetlen lennék, de már annyi mindent készítettem, hogy sokszor nem is emlékszem az ételre, süteményre egyáltalában hogyan is nézett ki!

2010. február 13., szombat

Tejszínes-zöldséges spagetti

A gyerkőcök ma nem tudtak dűlőre jutni, hogy mit is szeretnének ebédelni: egyikük tésztát, a másikuk főzeléket! Milyen jó gyerekek, másba úgy kellene bele tömni a zöldséget, ők pedig a főzelékekért - különösen a spenótért - vannak oda. Húst alig lehet beléjük tukmálni, nagy duzzogva azért azt is megeszik. Szóval kompromisszumot kötöttünk, lesz tészta és zöldség is, de így, ahogy ma készítettem. Nyáron sokszor készítek sima paradicsomos, akármilyen zöldséges, zöldségkeverékes tésztákat, de ilyenkor a fagyasztóból veszek elő amit találok.
Ma ez az egyik fogás:

Tejszínes-zöldséges spagetti
étolaj és egy kevéske vaj
3-4 gerezd fokhagyma
zöldségkeverék
spagetti
 2 dl tejszín, kevés tej
só, bors

A tésztát lobogó sós vízben megfőzöm. Közben elkészítem a feltétet: olajat és kevés vajat teszek a serpenyőbe, majd erre teszem az összevágott - vagy nyomott fokhagymát - egy picit párolom. Mikor már "illatozik", de nincs színe, hozzá teszem a zöldségkeveréket, sózom, borsozom, fedőt teszek rá és megpárolom. Ez fagyasztott zöldségnél nem több, mint kb. 10 perc. Felöntöttem a tejszínnel és egy kevés tejjel, közben a kifőtt tésztát leszűrtem és a tésztát összekevertem a zöldséges egyveleggel. A tészta főzőlevéből is adtam hozzá 2-3 evőkanállal, alaposan átforgattam és tálaltam. Ma kivételesen nem kértek hozzá sajtot:)


1 megjegyzés:

Zsuzsi írta...

Szia!
Ma kipróbáltam ezt a receptet. Sajnos nem írtál mennyiségeket, így csak találomra adtam hozzá a hozzávalókat, de isteni lett! Borzasztó egyszerű, és gyorsan kész lett. Köszönöm szépen az ötletet!!!
=:o)

LinkWithin