Nem kellett sokat vesződni vele és előkészülgetni és ripsz-ropsz készen is voltam. Jaj és majd el felejtettem, nem terjengett az írtózatos olajszag a lakásban és nem is szívta meg magát olajjal!
Túró fánk (kb. 20 db lett belőle)
7,5 dkg vaj
25 dkg liszt
citromhéj (ízlés szerint)
csipetnyi só
5 dkg cukor
1 tojás
12,5 dkg tehéntúró
1 sütőpor
5-6 evőkanál tej
mazsola (ízlés szerint, de el is hagyható)
olaj a sütéshez
Az olajat megmelegítettem (tényleg ez az első lépés, mert annyira hamar össze lehet dolgozni a hozzávalókat). A vajat, citromhéjat, sót, cukrot, tojást és az áttört túrót jól összekevertem. A sütőporral elkevert lisztet és a tejet apránként hozzá adagoltam. A mazsolát rumaromás-cukros-vízbe áztattam, majd jól lecsepegtetettem, úgy tettem a masszához. Evőkanálnyi mennyiségből gombócokat formáltam és kisütöttem.
Egy kicsit oda kell figyelni, ne nagy lángon süssük, hanem inkább takarékon, hogy a belseje is jól átsüljön! Lecsepegtetve, porcukorba vagy fahéjjas cukorba forgatva mennyei. Melegen és hidegen is kitűnő!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése