Ahogy amit én főzök

Üdvözlöm a betérőket!
Blogom írásának elsődleges célja az, hogy az örökké elvesző receptjeim - melyek legyenek akár cetlire, füzetbe, számítógépre be- és legyezve - elérhetővé válljanak. Ez azért nem jelenti azt, hogy rendetlen lennék, de már annyi mindent készítettem, hogy sokszor nem is emlékszem az ételre, süteményre egyáltalában hogyan is nézett ki!

2010. február 13., szombat

Rongyos leves - ahogy a dédi csinálta

Hát ez a leves talán a világ legegyszerűbb levese, sokan talán meg sem eszik. A nagyobbik lányom egyik kedvence. Neki mindegy, hogyan csinálom - több féle képpen is szoktam - a lényeg, hogy legyen. Gondoltam, ma meglepem, amúgy sem volt elképzelésem, hogy ma milyen leves is legyen.

Semmi különleges, de talán, ha azt mondom, hogy tojásos leves, úgy már biztosan ismerős mindenkinek. Ma csak simán a levest készítettem, mindenféle pirított kenyér-, vagy zsemlekocka mellőzésével.
A hozzá valók tehát:

Rongyos leves
étolaj, vagy zsiradék
köménymag (egész)
liszt
őrölt piros paprika
só, bors, víz
egy szeletke paprika (ha van)
egy picinyke paradicsom (ha van)
2-3 szál petrezselyem zöld
3 db felvert tojás
ízlés szerint ecet

Először is felteszem a zsiradékot, majd amikor már meleg, bele szórom az egész köménymagokat, majd amikor már pattogni kezd rászórom a lisztet,  rántást készítek. Mikor már kezd színe lenni a rántásnak (az sem baj, ha már picit barnul) félre húzom és őrölt paprikát szórok rá, alaposan elkeverem és felöntöm vízzel. Sózom, borsozom, beledobom a szeletke paprikát, paradicsomot, zöldet és jól kiforralom. Miután kiforrt, utánízesítek és a felvert tojást folytonos kevergetés közben belecsorgatom, ecettel savanyítom és már  kész is.




Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin