Hát most már tényleg elég volt a télből és a hóból. Még mindig vastag hótakaró borít mindent amerre a szem lát. A mi utcánk különösen katasztrófális: a hó alatt vastag jégpáncél, az út nincs letakarítva. Habár ami nekünk bosszúság, az a gyerekeknek öröm.
Szombaton a nagy hóesésben vendégünk volt:
Télen-nyáron jönnek hozzánk madarak. Amikor megérkeznek a gólyák, akkor azokból békászik egy-kettő az udvarunkban. Másnál kutya-macska a háziállat, nálunk gólyák, gémek, sasok, sólymok.
Egész hétvégén havat lapátoltunk, a gyerekek szánkóztak, hógolyóztak. Szombaton könnyű ebédet készítettem:
Tavaszi rízseshús wokban
zöldségkeverék (most mexikóit használtam, de amúgy borsó, répa, kukorica, zöldbab stb.)
zeller (egy-két szelet) kockázva
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
pulykamell csíkozva
1,5 csésze rízs
só, bors
2,5-3 csésze víz vagy húsleves (esetleg kocka)
1 dl tejszín (elhagyható)
A húst csíkokra, a hagymát apró kockákra, a fokhagymát kés lapjával összenyomtam, majd vágtam. A wokot előmelegítettem, egy kevés olajat öntöttem bele. Ezt követte a hagyma, amit világosra pároltam, majd a hús és a zeller. Addig pirítottam a hozzá valókat, míg a felesleges víz el nem párolgott. Ehhez tettem a rízst, majd pár perc elteltével a zöldségeket. Rövid ideig pároltam, majd hozzá tettem 2,5 csésze forró húsleves és víz elegyét. Nem volt elég a húslevesem, ezért tettem hozzá vizet. Felforraltam az ételt, majd a tetőt ráhelyezve vaslapon pároltam. Közben egyszer fa villával összekevertem, ízesítettem sóval-borssal és egy kevés tejszínt öntöttem hozzá.
Tálalásnál egy kevés reszelt sajtot tettem a tetejére. Bármilyen idényjellegű zöldségből elkészíthető.
2 megjegyzés:
Köszönöm, hogy olvasom lettél:)
Imádom rizst:))Olyan szép színes lett, ez a kaja:)))
Kedves Kriszti!
Én is hasonlóan örülök. Tudod a gyerekekkel sokszor csak trükkösen lehet megetetni bizonyos dolgokat - és itt most a húsra gondolok -. További szép napot:) Szia
Megjegyzés küldése