Ahogy amit én főzök

Üdvözlöm a betérőket!
Blogom írásának elsődleges célja az, hogy az örökké elvesző receptjeim - melyek legyenek akár cetlire, füzetbe, számítógépre be- és legyezve - elérhetővé válljanak. Ez azért nem jelenti azt, hogy rendetlen lennék, de már annyi mindent készítettem, hogy sokszor nem is emlékszem az ételre, süteményre egyáltalában hogyan is nézett ki!

2010. április 19., hétfő

Tojáskrém


A napok óta tartó eső alaposan feláztatta a kertemet, de olyan szépek a hagymák és a retek a fóliában, hogy ki kellett mennem. Majd térdig süppedtem a sárban, de megérte! A cserépben is szépen megnőtt a snidling, így egy vitaminbombás finom vacsora került az asztalra.

Tojáskrém
6 db keményre főtt tojás
1-2 ek. vaj
mustár
paprikakrém - esetleg kecsap (de tényleg csak egy csepp)
só, bors

A főtt tojásokat hosszában ketté vágtam, a tálas mixerbe tettem a többi hozzávalóval együtt, majd alaposan kidolgoztam. Villával is tökéletesen össze lehet nyomni, illetve kikeverni. Az sem baj, ha  egy-két főtt fehérje is kerül bele, vagy akár az egész. Persze attól függ, hogy vissza akarjuk-e tölteni a krémet a tojásba, vagy nem.
Megbolodíthatjuk apróra vágott snidlinggel, retekkel, petrzselyemmel!
A maradék krémet dobozban a hűtőszekrényben tárolhatjuk - persze, ha marad -!



4 megjegyzés:

Garffyka írta...

Jajj, ezt nagyon nagyon szeretem! Kár, hogy alig tudok enni belőle, beteg leszek minden tojásos dologtól, szerencsére a sütik kivétel :)

Ami írta...

Nagyon guszta! :) Kérek szépen belőle! :)

Famulus írta...

Garffyka! Csak nem az epéddel van baj? Én a sárga húsú paprikától szoktam rosszul érezni magam, de érdekes mód nem mindig. Viszont a pörköltes dolgok ha nem frissek, hanem melegítik őket... Na, akkor papot kell hívni! Simán elmehetnék frissességellenőrnek!

Famulus írta...

Ami! Már vártalak! De rétest még nem is ettél, csak meggyes pitét! Nem hinném, hogy pitére ezt kellene enned:) Habár jószívű vagyok

LinkWithin