Ahogy amit én főzök

Üdvözlöm a betérőket!
Blogom írásának elsődleges célja az, hogy az örökké elvesző receptjeim - melyek legyenek akár cetlire, füzetbe, számítógépre be- és legyezve - elérhetővé válljanak. Ez azért nem jelenti azt, hogy rendetlen lennék, de már annyi mindent készítettem, hogy sokszor nem is emlékszem az ételre, süteményre egyáltalában hogyan is nézett ki!

2010. április 5., hétfő

Fokhagyma krémleves


Fokhagyma krémleves
1 kisebb fej hagyma
legalább 1 fej fokhagyma
só, bors
liszt
húslé
tejszín

A hagymát apró kockákra vágom, a fokhagymát a kés lapjával összenyomom, apróra vágom. Vajon (olajon) a hagymát megdinsztelem, ráteszem a fokhagymát, rövd ideig együtt párolom (vigyázok, hogy a fokhagyma ne égjen meg), sózom, borsozom, egy evőkanál lisztet  hintek rá - elhagyható -, világosra pirítom. Kb. 2 dl  húslével felengedem, kiforralom, botmixerrel turmixolom. Ezt követően felengedm annyi tejszínnel, hogy krémes állagú legyen. Pirított kenyérkockával, vagy leves gyönggyel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin