Ahogy amit én főzök

Üdvözlöm a betérőket!
Blogom írásának elsődleges célja az, hogy az örökké elvesző receptjeim - melyek legyenek akár cetlire, füzetbe, számítógépre be- és legyezve - elérhetővé válljanak. Ez azért nem jelenti azt, hogy rendetlen lennék, de már annyi mindent készítettem, hogy sokszor nem is emlékszem az ételre, süteményre egyáltalában hogyan is nézett ki!

2010. április 5., hétfő

Töltött burgonya


Ez egy egyszerű és gyorsan elkészíthető étel, amelyet önálló fogásként és köretként is fogyaszthatunk. A februári disznóvágásból tettem el kolbászhúst, de a lángoltkolbász, vagy a fasírt töltelék is kíváló a töltelékhez.
A burgonyákat meghámozom, hosszában ketté vágom, belsejét karalábé vájóval, vagy kanállal kiszedem. Vízbe teszem, elkészítem a tölteléket:

Kolbászos töltelék
kb. 20 dkg darált hús
só, bors
fűszerpaprika
hagyma, fokhagyma

A tölteléket alaposan összekeverem, az sem baj, ha előző nap  készül el, így jól össze érnek az ízek. A tölteléket a burgonyákba töltöm, majd tepsibe teszem. Újjnyi vizet öntök alá, a tetejére kevés zsiradékot teszek, alufóliával lefedem és 180 fokon kb. 25-30 percig párolom, majd a fóliát levéve picit megpirítom a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin