Ez egy egyszerű és gyorsan elkészíthető étel, amelyet önálló fogásként és köretként is fogyaszthatunk. A februári disznóvágásból tettem el kolbászhúst, de a lángoltkolbász, vagy a fasírt töltelék is kíváló a töltelékhez.
A burgonyákat meghámozom, hosszában ketté vágom, belsejét karalábé vájóval, vagy kanállal kiszedem. Vízbe teszem, elkészítem a tölteléket:
Kolbászos töltelék
kb. 20 dkg darált hús
só, bors
fűszerpaprika
hagyma, fokhagyma
A tölteléket alaposan összekeverem, az sem baj, ha előző nap készül el, így jól össze érnek az ízek. A tölteléket a burgonyákba töltöm, majd tepsibe teszem. Újjnyi vizet öntök alá, a tetejére kevés zsiradékot teszek, alufóliával lefedem és 180 fokon kb. 25-30 percig párolom, majd a fóliát levéve picit megpirítom a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése