Ahogy amit én főzök

Üdvözlöm a betérőket!
Blogom írásának elsődleges célja az, hogy az örökké elvesző receptjeim - melyek legyenek akár cetlire, füzetbe, számítógépre be- és legyezve - elérhetővé válljanak. Ez azért nem jelenti azt, hogy rendetlen lennék, de már annyi mindent készítettem, hogy sokszor nem is emlékszem az ételre, süteményre egyáltalában hogyan is nézett ki!

2010. április 5., hétfő

Tejfölös fejessaláta


Húvétkor már "saját" salátát eszünk a kertből. Anyósom gondoskodik az első saláta ellátmányról, szorgosan veti a magokat, teszi a palántákat a fóliába. Ez legalább nincs tele mindenféle műtrágyával.
Szóval a friss salátákat leveleire szedem, alaposan megmosom - ha kell akár kétszer-háromszor is -. Ezt követően besózom. Nem fog a levél idő előtt "megdögleni", összefonnyadni. Ezt követően a leveleket széttépem. Tejfölt egy kevés vízzel kikeverem, cukrot és ecetet teszek hozzá, majd a salátára öntöm. Bármilyen más salátának valót darabolhatunk a salátához (újhagyma, retek, hagyma, paprika, paradicsom, uborka stb.)


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin