A gyerkőceim ÉS A sógornőm kedvence. Havonta egyszer Biztos, Hogy Kell készíteni, ilyenkor a lányaim is kiveszik részüket a munkából. Szeretem, amikor körülöttem VANNAK! Ez leginkább a Nemzetközi Geofizikai Év volt. Beosztottuk a munkat: Noémi hozta a paradicsomlevet, hagymát, fokhagymát, a tojást Bettina ÉS a többi alapanyagot. A nagyobbik leányzó addig tanult.
Először istésztátgyúrtam 2 tojásból. A tészta nyújtó géppel Bettinával szépen csíkokra nyújtottuk a tésztát, majd pihentettük.
Elkészítettem a bolognai mártást
Bolognai mártás
darált marhahús (en sertést használtam)
hagyma, fokhagyma
Só, Bors
paradicsomlé (pürével is lehet)
oregánó, Bazsalikom
A hagymát Apró kockákra vágtam, a fokhagymát a KES lapjával szétnyomtam, aprítottam. Kévés olajon a hagymát megfonnyasztottam, rátettem a darált Huszton ÉS a fokhagymát, fehéredésig pároltam. Ráöntöttem a paradicsomlevet, a fűszereket ÉS fedő alatt puhára pároltam (főztem). Amikor elkészült, adtam hozzá cukrot ÉS EGY Kévés a Házi kecsapomból EGY Fel üveggel.
Miközben a szószom főtt, elkésítettem EGY adag besamel mártást:
Besamel mártás
2-3 ek. vaj
2-3 ek. Liszt
0,5 l tej Forró
Só, Bors, szerecsendió
EGY lábasban a vajat felolvasztom, mikor mar kellően Meleg adom hozzá a lisztet, világosra Amit pirítok. Állandó keverés Mellett apránként hozzá adom a tejet Forró ÉS a fűszereket. A végén reszelt sajtot teszek bele.
Miután elkészültem a tésztával ÉS a mártásokkal, már Csák AZ összeállítás maradt Hatra:
Egy tepsit kikentem olajjal, majd bele tettem EGY réteg Nyers tésztát, erre tettem a bolognai mártást, a besamelt, majd rétegeztem Nemzetközi Geofizikai Év. A legvégére reszelt sajtot tettem. 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütöttem. Tálalás előtt EGY Kicsit pihentettem, Nemzetközi Geofizikai Év könnyebb vágni ÉS mar tartózkodás mellett nem annyira Forró.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése