Ahogy amit én főzök

Üdvözlöm a betérőket!
Blogom írásának elsődleges célja az, hogy az örökké elvesző receptjeim - melyek legyenek akár cetlire, füzetbe, számítógépre be- és legyezve - elérhetővé válljanak. Ez azért nem jelenti azt, hogy rendetlen lennék, de már annyi mindent készítettem, hogy sokszor nem is emlékszem az ételre, süteményre egyáltalában hogyan is nézett ki!

2010. április 14., szerda

Meggyes pite

Posted by Picasa

Gyorsan, hirtelen Valamit! Egész nap pocsék ido volt, jóformán egyfolytában szakadt AZ Eső. Szegény kecskéimnek Lassan fürdő gatyót, vagy Búvár szerkót Kell vennem, MERT tartózkodás mellett bírják a vizet - Persze fedett helyen VANNAK - MERT Ugye tartózkodás mellett Vízi Állat?
Közben bejelentkezett AZ anyukám van, tehát halaszthatatlan volt, Hogy Valamit csináljak. AZ Almás pitéről sajnos tartózkodás mellett tudtam képet feltenni, MERT AZ Elõbb fogyott el, mintsem a gépet "izzítani" Volna tudtam, maradt a Nemzetközi Geofizikai Év Meggyes.

Pite tészta (Böbsitől)
alaptészta
50 dkg liszt
25 dkg RAMA
15 dkg Cukor
1 sütőpor
2 db Tojás

A tölteléket előkészítjük, jelen esetben a meggyet - Ha befőtt - lecsepegtetem, a levét elteszem, Jó lesz Még gyümölcslevesbe, vagy torta tetejére, Kévés EGY ÉS cukorral fahéjjal összekeverem.
Ha alma, Akkor meghámozom, lereszelem - a nagylyuku reszelőn -, cukrot, vaníliáscukrot, fahéjat jócskán ÉS EGY csipetnyi őrölt szegfűszeget, Pici citromlevet adok hozzá.

A tepsit kikenem EGY Kévés olajjal, vagy vajjal, majd félre teszem.

AZ alaptésztát Gyors, határozott mozdulatokkal összedolgozom - Néha teszek a tésztába EGY Kévés fahéjjat is -, ha puhának találom, beteszem a hűtőbe EGY Fel órácskára.

Kette osztom a tésztát, egyik felét a tepsi közepébe teszem ÉS kézzel szétnyomkodom úgy, Hogy a tepsi oldalára is jusson. Ekkor megszórom morzsával, vagy édes morzsával (babapiskótával) ES a lecsepegtetett meggyet ráteszem. Ízlés szerint Többet-kevesebbet. Ekkor Még utan lehet cukrozni, söt Én EGY Fel csomag Vanília Izu pudingport is szoktam rászórni, ez is remekül felveszi a meggy levét, tartózkodás mellett árzik el a tészta.
Ha almával készítem, akkor a tésztát szintén megszórom morzsával, vagy édes morzsával (babapiskótával) ES a levétől kinyomkodott almát szépen elosztom rajta. Ha van dióm darálva, akkor Szívesen megszórom dióval, finom IZT ad a tölteléknek.
A tészta tetejét viszont mar nyújtom simán, vagy Két folpack között. A kinyújtott tésztát Nemzetközi Geofizikai Év könnyen Rá tudom tenni a tésztára, a széleket szépen eldolgozom, a tetejét megkenem tojással villával ÉS megszúrkálom.

Légkeveréses sütőben 160 fokon kb. 30 percig sütöm, türelemre intem a családot, Hogy várjon AMIG legalább langyos lesz a sütemény, a széleit Elõbb levágom, a süteményt kockákra vágom, majd porcukorral meghintve tálalom Boven.




2 megjegyzés:

Ami írta...

Ó de guszta! Kérek szépen egy szeletet! :)

Famulus írta...

Parancsolj, már viheted is!:)

LinkWithin