Ahogy amit én főzök

Üdvözlöm a betérőket!
Blogom írásának elsődleges célja az, hogy az örökké elvesző receptjeim - melyek legyenek akár cetlire, füzetbe, számítógépre be- és legyezve - elérhetővé válljanak. Ez azért nem jelenti azt, hogy rendetlen lennék, de már annyi mindent készítettem, hogy sokszor nem is emlékszem az ételre, süteményre egyáltalában hogyan is nézett ki!

2010. április 18., vasárnap

Kígyórétes



Gyorsan, Valami finomat szerettem Volna ma sütni, amivel nincs Sok macera. Ez ráadásul nagyon kiadós is.

Kígyórétes tészta
1 dl tej
1 tk. Cukor
2 dkg élesztő
25 dkg vaj szobameleg
50 dkg liszt
1 db Tojás
2 ek. Cukor

A tejet a cukorral 37 fokra felmelegítem (mikroba kb. Másodperc 30) belemorzsolom AZ élesztőt, elkeverem, EGY Vékony lisztréteggel "betakarom". A vajat habzásig Jol kikeverem, a cukrot ÉS EGY tojást hozzá adva tovább keverem. A lisztet rászórom, kis mélyedést csinálok a közepébe, abba öntöm AZ élesztőt. Jol össegyúrom, szép sima tésztát Kell, Hogy kapjak. 4 cipót készítettem belőle.
A cipókat kinyújtottam - kb. 25x40 cm-es EGY lap -, képzeletben elharmadoltam, majd a tészta Két oldalát 1,5 cm-es csíkokban bevágtam. A Középső részt meghintettem EGY Kévés morzsával, ARRA tettem a tölteléket, majd a széleket szépen ráhajtottam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem, tetejüket tojással kentem MEG, majd légkeverésen 160 fokon kb. 25 percig sütöttem.


Töltelék:
darált Mák
Cukor
vaníliás Cukor
citromhéj
lecsepegtetett meggy
1-2 ek. tej




Töltelék
darált dió
Cukor
vaníliás Cukor
Mazsola
citromhéj
1-2 ek. tej

3 megjegyzés:

Magdolna írta...

Most nagyot haraptam:)))

Magdolna írta...

Ja, Fagyi voltam:)

Famulus írta...

Nem tudom, talán megbolondult a gépem! Mindig válaszolok, de 2-3 napja hiába, minden eltűnik!
Szóval Kedves Fagyi! Nagyon örülök Neked! Remélem máskor is benézel:)

LinkWithin