Talán ez az étel is mehetne a "hogyan etessük meg a családot zöldséggel" kategóriába. Semmi bonyolult és ördöngös dolog nincs az egészben, megeszik, mert nem látják, hogy miből is készül. Ez főleg a páromra igaz, mert ő nem eszi meg a spenótot, a középső leánykám pedig nyár óta nem szereti a paradicsomot! Kicsi babaként még a belepkája is csupa paradicsomlé volt, mert annyira ette ott és úgy ahogy érte.
Szóval egy egyszerű gyúrt tésztát készítünk: egy hagyományosat, egy parajpüréset és egy paradicsom püréset.
Gyúrt tészta
1 db tojás
só
liszt (kb. 10-15 dkg)
egy kevés olaj (elhagyható)
paradicsom püré
paraj
Felverem a tojást amibe sót tettem, majd hozzá adom a lisztet és kemény, de gyúrható tésztát készítek.A tésztát kinyújtom, szikkasztom, szélesebb csíkokra, majd 5-6 mm széles metéltre vágom. Szikkasztani lehet a csíkokra vágást követően is.
A zöld színű tészta és a piros színű tészta csupán csak anníiban tér el, hogy a felvert tojásthoz adom a spenótot vagy a paradicsom pürét, majd a lisztet. A tészta színének erőteljessége természetesen függ a hozzá adott színanyag mennyiségétől is. Ezek a tészták több lisztet vesznek fel, mint a sima, csak tojással készülő tészta.
Én ezt most géppel nyújtottam (5-ös vastagságis), majd azzal is készítettem a széles metéltet. Kifőzése megegyezik a gyúrt tészta kifőzésével: bő, forrásban lévő sós vízben főztem ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése