A vasárnapi ebéd első fogása - természetesen - húsleves volt. Disznóhúsból, csontból és kacsa aprólékból főztem, jól be is zöldségeltem. A gyönyörű, aranysárga levest nem akartam elrontani holmi cérnametélttel, vagy más apró tésztával, ezért daragaluskát készítettem. A levesből egy kisebb edénybe szűrtem le levest, ebben főztem ki a galuskákat:
Daragaluska
1 db tojás
5 -5,5 evőkanál búzadara
só
Házi tojást használok, így hát egy szép nagy tojást választottam. Alaposan megmostam, megtöröltem, majd egy tányérba felvertem, a sót hozzá adtam. 2-3 ek. búzadarát adtam hozzá, amivel tovább vertem, majd a maradékot is. Egy kissé lágy masszát kaptam, de még hagytam állni jó fél órát. A leszűrt leves közben felforrt, kávés kanállal szép kis galuskákat szaggattam a levesbe. A pár perces főzés során szépen megpuhultak és megduzzadtak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése