Diós-vaníliás szelet néven készítettem multkoriban ehhez hasonló süteményt, amit egy női magazinból készített el előbb a Barátosném, majd én is kipróbáltam. Ha valaki össze szeretné hasonlítani a két receptet, nem sok eltérést talál, csupán annyi, hogy ebben nincs tojás.
Diós-körtés kevert
15 dkg liszt
15 dkg cukor
1 csipetnyi fahéjj (elhagyható)
6 dkg darált, vagy durvára vágott dió
2 dl tej
2 dkg olvasztott vaj
1 sütőpor
1 db körte apró kockákra vágva.
A sütőt 200 fokra előmelegítettem, a formát vajjal kikentem. Az összes hozzávalót egy tálban összekevertem, öntöttem a formába, tettem a sütőbe és 25 perc múlva már ki is vettem. Porcuorral meghintettem és már lehetett is enni!
A gyerkőcöknek pedig muffin formában is sütöttem egy adagot, így délután ezt tudták majszolgatni az udvaron, sőt holnap uzsonnára is marad (18 db lett 1 adagból). Bármilyen sütemény megsüthető muffin papírban, vagy formában!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése