Üdvözlöm a betérőket!
Blogom írásának elsődleges célja az, hogy az örökké elvesző receptjeim - melyek legyenek akár cetlire, füzetbe, számítógépre be- és legyezve - elérhetővé válljanak. Ez azért nem jelenti azt, hogy rendetlen lennék, de már annyi mindent készítettem, hogy sokszor nem is emlékszem az ételre, süteményre egyáltalában hogyan is nézett ki!
2010. január 16., szombat
Fejedelmi lakoma - étkek
Hoztam egy pár nyalánkságot a tegnapi roskadozó asztalokról!
Szia Famulus! Nagyon örültem, hogy személyedben olyan valakire találtam, akit érdekel a reneszánsz gasztronómia. (És egyáltalán a reneszánsz ételek.)Az általad feltett étel fotókról érdeklődöm. Mind a te műved, vagy csak egyes ételek? Találtam ugyanis néhány hibát, vagy volna megjegyzésem néhány dologhoz-én hogyan csináltam volna. Azonban semmiképpen sem akarlak megsérteni. (Számtalan szuper dolog van abban amit feltettél.)Ha akarod szívesen leírom neked, mi a jó és mi az amit nem javasolok egy reneszánsz ételnél, illetve a tálalásánál. Ha akarod a blogomon, ha akarod neked írt emailban. (Akkor mások nem olvassák.)Mivel én már nagyon régóta foglalkozom ezzel,számtalan anyagom van, leírásom, szívesen segítenék neked, ha meghallgatod a véleményem. Gratulálok a sikeres vizsgádhoz! Sándor
Köszönöm ismét a segítő szándékod! Csak egyes - és különösen a "minicsirkés" ételek, a töltött - gombás és velős tészta -, illetve a mézes dióval töltött sült alma volt a saját gyermek. Igen, tudom, sok a hiba. Sajnos sem az oktatónak, sem nekünk nem állt annyi info a rendelkezésre ezekről a dolgokról, amitől valóban 1000 %-osan reneszánsz lett volna a készítés és a tálalás. Érdekelne építő jellegű kritikád! Famulus
Rendben. megírom a blogomon, mire figyelj oda, ha ilyesmit készítesz barátaidnak , vagy hivatás szerűen csinálod. Hozzáteszem én is az első versenyen csináltam akkora szarvashibát, hogy csak na. 1 év múlva jöttem rá. A képeket osztályozni fogom 1 elfogadhatatlan, 5 tökéletes és leírom szerintem miért. Mivel én is tévedhetek, és van valami információd arra vonatkozóan amit én nem helyeseltem, kérlek írd meg, hogy okulhassak és utána nézhessek a tényeknek.
Kérlek olvasd el a válaszom az általad írottakra. Nagyon szeretném, ha visszalapoznál az blogomban és megkeresnéd a "Mátyás kori malacot". Szeretném ha elolvasnád, megtekintenéd. Köszönöm!
Szia Famulus! Kérlek, ne haragudj rám, ha túl nyersen fogalmaztam. Töröltem a képek értékelésével kapcsolatos bejegyzésemet. Őszintén mondom, nagyon örülök, hogy a reneszánsszal kezdtél foglalkozni. Nem tudom "diplomatikusan" megfogalmazni a véleményem, és ez hiba. Azt szeretném ha valóban korhű ételeket tudnál készíteni, és látom hogy képes is vagy rá! Lásd: írós lév. Az általam megfogalmazott normák igazak, csak nem tudtam szépen megfogalmazni. Kérlek ne haragudj ezért. Sándor
Közel a 40-hez 3 gyermekes anyuka vagyok. Boldogsággal tölt el, ha a gyermekeimre nézek, lesem a mozdulataikat, figyelem-tanulom az életet Tőlük, velük együtt! A legszerencsésebb ember vagyok általuk!
Ettől az évtől nagyon sok jót várok!
7 megjegyzés:
Szia Famulus! Nagyon örültem, hogy személyedben olyan valakire találtam, akit érdekel a reneszánsz gasztronómia. (És egyáltalán a reneszánsz ételek.)Az általad feltett étel fotókról érdeklődöm. Mind a te műved, vagy csak egyes ételek? Találtam ugyanis néhány hibát, vagy volna megjegyzésem néhány dologhoz-én hogyan csináltam volna. Azonban semmiképpen sem akarlak megsérteni. (Számtalan szuper dolog van abban amit feltettél.)Ha akarod szívesen leírom neked, mi a jó és mi az amit nem javasolok egy reneszánsz ételnél, illetve a tálalásánál.
Ha akarod a blogomon, ha akarod neked írt emailban. (Akkor mások nem olvassák.)Mivel én már nagyon régóta foglalkozom ezzel,számtalan anyagom van, leírásom, szívesen segítenék neked, ha meghallgatod a véleményem.
Gratulálok a sikeres vizsgádhoz!
Sándor
Kedves Sándor!
Köszönöm ismét a segítő szándékod!
Csak egyes - és különösen a "minicsirkés" ételek, a töltött - gombás és velős tészta -, illetve a mézes dióval töltött sült alma volt a saját gyermek. Igen, tudom, sok a hiba. Sajnos sem az oktatónak, sem nekünk nem állt annyi info a rendelkezésre ezekről a dolgokról, amitől valóban 1000 %-osan reneszánsz lett volna a készítés és a tálalás. Érdekelne építő jellegű kritikád!
Famulus
Rendben. megírom a blogomon, mire figyelj oda, ha ilyesmit készítesz barátaidnak , vagy hivatás szerűen csinálod. Hozzáteszem én is az első versenyen csináltam akkora szarvashibát, hogy csak na. 1 év múlva jöttem rá. A képeket osztályozni fogom 1 elfogadhatatlan, 5 tökéletes és leírom szerintem miért. Mivel én is tévedhetek, és van valami információd arra vonatkozóan amit én nem helyeseltem, kérlek írd meg, hogy okulhassak és utána nézhessek a tényeknek.
Várom a véleményt!
Feltettem a blogra. Ha bármiben segíthetek,nagyon szívesen megteszem. Kérdezz bátran.
Kérlek olvasd el a válaszom az általad írottakra.
Nagyon szeretném, ha visszalapoznál az blogomban és megkeresnéd a "Mátyás kori malacot". Szeretném ha elolvasnád, megtekintenéd.
Köszönöm!
Szia Famulus!
Kérlek, ne haragudj rám, ha túl nyersen fogalmaztam. Töröltem a képek értékelésével kapcsolatos bejegyzésemet. Őszintén mondom, nagyon örülök, hogy a reneszánsszal kezdtél foglalkozni. Nem tudom "diplomatikusan" megfogalmazni a véleményem, és ez hiba. Azt szeretném ha valóban korhű ételeket tudnál készíteni, és látom hogy képes is vagy rá! Lásd: írós lév. Az általam megfogalmazott normák igazak, csak nem tudtam szépen megfogalmazni. Kérlek ne haragudj ezért.
Sándor
Megjegyzés küldése