Ahogy amit én főzök

Üdvözlöm a betérőket!
Blogom írásának elsődleges célja az, hogy az örökké elvesző receptjeim - melyek legyenek akár cetlire, füzetbe, számítógépre be- és legyezve - elérhetővé válljanak. Ez azért nem jelenti azt, hogy rendetlen lennék, de már annyi mindent készítettem, hogy sokszor nem is emlékszem az ételre, süteményre egyáltalában hogyan is nézett ki!

2010. január 27., szerda



Én is kitettem. Miért is ne? Habár nemcsak azért, mert másoknak is kint van, komoly indokaim vannak. Hát nézzük csak szép sorjában:

Lassan 7 éve élek falunk és nincs az a pénz, amiért vissza mennék a városba lakni. Igaz, jó 1,5 km az első buszmegálló, nincs választási lehetőségem óvodát-iskolát választani ha valami nem tetszik, méregdrága a bolt - de kit is érdekel? -, a gyógyszertárban sokszor előre meg kell rendelni a gyógyszert... De nem ez a lényeg!

Mert egy csendes utcában lakunk, hatalmas zöld területtel, a gyerekeimnek saját játszóterük van, a magunk által termesztett zöldséget-gyümölcsöt esszük, vannak kecskéink, finom tejet adnak, amiből sajtot készítünk! Amúgy jön a tejes autó és fenséges hazai, friss tehén tejet lehet venni ami nincs vizezve, meg agyonakármicsodázva - a faluban van a tehenészet, már a városokat is járják a tejükkel -!
Így 160.-Ft/liter a tej, amit teljesen automatikusan egy gép adagol az üvegekbe. Ennek van föle, lehet belőle túrót készíteni.

Az utcában lakó nyugdíjasok a kertben termesztett zöldségeiket, virágaikat minden héten kétszer-háromszor viszik a piacra eladni. Háznál lehet friss tojást kapni!
Akinek amiből jobban és több termett az cserélni szokott a szomszéddal. Tavaly így lett a kajszi lekvárom is. Kajszit kaptam, padlizsánt, uborkát, cukkinit adtam cserébe.

Télen hétvégente a disznóvágások is gyakoriak, ilyenkor mennek a jó szomszádok "nyársat dugni" - ahol disznóvágás van, oda mennek a szomszédok egy nyárs bottal, amire a gazdának illik egy kis hurkát-kolbászt feltűzni, ha nem ad, akkor mindenféle dolgot bedobálnak az udvarába -.



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin