Akármit is szeretnék sütni, a családnak természetesen mindegy, "csak kakaós legyen"! Szóval a kakaós csiga, kalács, kakaós lepény, muffin, felfújt, akármi, csak kakaós legyen. A multkor Zsuzsa barátném hozta ezt a kalácsot, hogy kóstoljam meg, biztos ízleni fog. Hát ízlett. Így hát elkértem a receptet és meg is sütöttem. A kalács olyan gyorsan fogyott, hogy az utolsó szeletnél, már a villanyt kellett lekapcsolnom... - ahogy mondani szokták.
Recept a pudingos krémhez:
- 6dl tejben
- 2 csomag pudingot (lehet más-más, de egyazon izű puding is)
- 20 kdg cukorral megfőzünk, majd kihűtjük
Miután kihült 25 dkg margarinnal kikeverjük.
A tésztához:
- 4 dl cukros tejben
- 5 dkg élesztőt felfuttatunk
- 90 dkg lisztet
- 9 evőkanál porcukrot
- 3 evőkanál olajat
- csipet sót
- 3 tojás fehérjét összegyúrunk
A tésztát 6 cipóba osztjuk - nem kell keleszteni, hanem téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük a krémmel, felcsavarjuk, 3-3 szálat összefonunk. Hasonló képpen készítjük el, mint az ostoros kalácsot. Miután elkészült a fonat, 3 felvert tojássárgával megkenjük a vekniket és 170 - 180 fokos sütőben kb. 40 percet sütjük.
Feltétlenül várjuk meg míg kihül, hiszen a pudingnak vissza kell dermednie.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése