Ahogy amit én főzök

Üdvözlöm a betérőket!
Blogom írásának elsődleges célja az, hogy az örökké elvesző receptjeim - melyek legyenek akár cetlire, füzetbe, számítógépre be- és legyezve - elérhetővé válljanak. Ez azért nem jelenti azt, hogy rendetlen lennék, de már annyi mindent készítettem, hogy sokszor nem is emlékszem az ételre, süteményre egyáltalában hogyan is nézett ki!

2010. január 13., szerda

Gyors kalács pudinggal



Akármit is szeretnék sütni, a családnak természetesen mindegy, "csak kakaós legyen"! Szóval a kakaós csiga, kalács, kakaós lepény, muffin, felfújt, akármi, csak kakaós legyen. A multkor Zsuzsa barátném hozta ezt a kalácsot, hogy kóstoljam meg, biztos ízleni fog. Hát ízlett. Így hát elkértem a receptet és meg is sütöttem. A kalács olyan gyorsan fogyott, hogy az utolsó szeletnél, már a villanyt kellett lekapcsolnom... - ahogy mondani szokták.
Recept a pudingos krémhez:
  • 6dl tejben
  • 2 csomag pudingot (lehet más-más, de egyazon izű puding is)
  • 20 kdg cukorral megfőzünk, majd kihűtjük
Miután kihült 25 dkg margarinnal kikeverjük.

A tésztához:
  • 4 dl cukros tejben
  • 5 dkg élesztőt felfuttatunk
  • 90 dkg lisztet
  • 9 evőkanál porcukrot
  • 3 evőkanál olajat
  • csipet sót
  • 3 tojás fehérjét összegyúrunk
A tésztát 6 cipóba osztjuk - nem kell keleszteni, hanem téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük a krémmel, felcsavarjuk, 3-3 szálat összefonunk. Hasonló képpen készítjük el, mint az ostoros kalácsot. Miután elkészült a fonat, 3 felvert tojássárgával megkenjük a vekniket és 170 - 180 fokos sütőben kb. 40 percet sütjük.

Feltétlenül várjuk meg míg kihül, hiszen a pudingnak vissza kell dermednie.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin